КРЕНУЛА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ ЗА ПОБОЉШАНОВОДОСНАБДЕВАЊЕ У НАСЕЉУ ПОДВИНИК

Кренули су радови на изградњи нове водоводне мреже на повезивању резервоара Виник II са насељем Подвиник. Пројектована дужина мреже је 966 метара, од чега се предвиђа израда 511 метара, пречника цевовода ДМ 300 мм, и 455 метара, пречника ДМ 400 мм. Вредност укупних радова је нешто преко 53 милона динара. Рок за завршетак радова је 70 радних дана. Основни функционални задатак нове мреже биће да побољша водоснабдевање наших суграђана у насељу Подвиник, и да им омогући појачани притисак у домаћинствима, јер како су се више пута жалили, ослабљени притисак у мрежи био је њихов вишегодишњи проблем.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.