У СУБОТУ 17.06.2023. И НЕДЕЉУ 18.06.2023. ПЛАНИРАЈУ СЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ

ПЛАНИРАНИ РАДОВИ У СКОПСКОЈ УЛИЦИ    (субота 17.06.2023.)

Вода на површини, утвђен је квар и планира се ископ у насељу Доња Врежина, у Скопској улици, код броја 4. У суботу 17.06.2023. год. због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у Скопској улици, али је могућ прекид и на простору насеља Доња Врежина.

НАЈАВА РАДОВА НА МРЕЖИ У УЛИЦИ ВАЗДУХОПЛОВАЦА  (недеља 18.06.2023.)

Радови на водоводној мрежи на углу улица Булевар 12. Фебруара и Ваздухопловаца су планирани за недељу 18.06.2023. год. Због интервенције биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улици Ваздухопловаца са прилазима, на простору од аеродрома Ниш, компаније “Johnson Electric“ до компаније “Kemoimpex“. Без воде биће и улице: Чамурлијска, Јасенове воде, Топоничка, Трупалска, Миљковачка, Теслићка. Напомена је да за “НИС – Петрол“ остаје уредно водоснабдевање. Ауто-цистерна за снабдевање пијаћом водом кружиће на релацији аеродром – комп. “Johnson Electric“.

ПЛАНИРАНА ИНТЕРВЕНЦИЈА У УЛИЦИ ИЛИЈЕ БИРЧАНИНА   (недеља 18.06.2023.)

Вода цури на почетку улице Илије Бирчанина, близу пешачког моста и потребан је ископ код броја 26. Због поправке водоводне мреже, у недељу 18.06.2023. год. биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улици Илије Бирчанина.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.