ПЛАНИРАНИ РАДОВИ ЗА ВИКЕНД

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ ГОРЊИ МАТЕЈЕВАЦ (СУБОТА 20.01.2024)

Вода са улице отиче у шахту, планира се ископ у суботу 20.01.2024.год. у насељу Горњи Матејевац, у Спортској улици код броја 6. Због поправке прикључне везе, водоснабдевање ће бити у прекиду од 8 до 15 часова у Спортској улици, али је могућ прекид и у околним улицама.

ПЛАНИРАНИ РАДОВИ У НАСЕЉУ ПАНТЕЛЕЈ (НЕДЕЉА 21.01.2024)

Вода на улици, планира се ископ у недељу 21.01.2024. год. у насељу Пантелеј, на углу Борске и Крушевске улице. Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 часова у Крушевској улици. Уколико је у питању сложен квар, могућ је прекид у водоснабдевању и на ширем простору од Сомборске до Битољске као и део Борске улице.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.