ОТВОРЕНО 69. ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У СКОКОВИМА НА ЦИЉ

Ова традиционална спортска манифестација одржава се 69-ти пут у организацији Ваздухопловног савеза Србије, Падобрански клуб ветерана 63. Падобранске бригаде, Архистратиг, Параглајдинг клуб “Грунф“ из Ниша, под покровитељством Града Ниша, уз велику подршку Министарства унутрашњих послова, Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Министарства омладине и спорта, Генералштабу Војске Србије, Команде копнене војске, Команде 63. Падобранске бригаде војске Србије, Јавно – комунално предузеће Паркинг сервис Ниш, ЈКП“Наиссус“ и други. На простору изворишта “Медијана“, у саставу ЈКП“Наиссус“ у наредна два дана обављаће се ово елитно такмичење у скоковима на циљ. Ове године имаћемо част да угостимо падобранце из Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Мађарске, Немачке, Аустрије, и Србије.

Када је стигао први захтев и први предлог заправо да се у Нишу организује ово државно првенство, нисам размишљала ни једног тренутка. Мислим да Ниш који има толико дугу традицију са 63-трећом Падобранском бригадом, заслужује да у својој историји бележи да је овде у нашем граду те 2023-ће године било државно првенство. Мислим да сте јако као људи привилеговани, јер се бавите спортом који вам доноси један други поглед на свет, видите ову нашу земљу, ове наше градове, па чак када се такмичите у иностранству из птичје перспективе и мислим да то не може свако од нас да доживи – обратила се у делу поздравног говора Градоначелница Града Ниша Драгана Сотировски.

Захвалнице за посебан допринос и гостопримство овој манифестацији добила је директорка ЈКП“Наиссус“ Ниш Тамара Милић, од председника Ваздухопловног савеза Србије Лабуда Булатовића и председника Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде “Архистратег“ пилота пуковника у пензији Ђошић Милорада.