РАДОВИ, КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА НА МРЕЖИ У СЕЛУ ПОПОВАЦ

Вода на површини, потребан је ископ у селу Поповац, у улици Милета Ђурђановића, код броја 17. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Милета Ђурђановића, али је могућ прекид и на простору села Поповац.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У СЕЛУ ЉУБЕРАЂА

Екипе ЈКП „Наиссус“ Ниш ће данас наставити радове на поправци водоводне мреже на две локација у селу Љуберађа, на путу према Линову.Због радова на поправци водоводне мреже могућ је прекид водоснабдевања у овом селу до 15 сати.

КВАР НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ РАТКО ЈОВИЋ

Вода на површини, потребан је ископ у насељу Ратко Јовић, у Хумској улици, код броја 43. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Хумској улици.

РАДОВИ НА МРЕЖИ НА МРАМОРСКОМ БРДУ

Вода на површини, потребна су два ископа на водоводној мрежи на Мраморском брду, код“Симпа“ и на скретању за село Батушинац. Због интервенција биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати на простору Мраморског брда, Мраморског потока и села Александрово.

ПОПРАВКА МРЕЖЕ У СЕЛУ СУПОВАЦ

Вода на улици, нужан је ископ у селу Суповац, код амбуланте. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у селу и викенд насељу Суповац.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.