КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ ГОРЊA ВРЕЖИНА

Вода на површини, нужан је ископ у насељу Горња Врежина, у улици Светог Апостола Матеја. Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у у улици Светог Апостола Матеја, али је могућ прекид и на простору насеља Горња Врежина.

КВАР НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ ГОРЊИ МАТЕЈЕВАЦ

Вода на асфалту, потребан је ископ у насељу Горњи Матејевац, у Водоводској улици, код броја 6. Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Водоводској и околним улицама: Падинској, Карићевој, Капетана Рашића, Капетана Каначила, Рајићевој и у делу Обилићеве.

ПРОДУЖЕТАК РАДОВА У ЧАРНОЈЕВИЋЕВОЈ УЛИЦИ

Настављају се радови на замени првог вентила у Чарнојевићевој улици код бројева 6-8. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Чарнојевићевој, и околним улицама: Бранка Радичевића, Гаврила Принципа, Јована Бабунског, Кумановској, Горичкој и Рудничкој. Због интервенције могућ је прекид у снабдевању водом и у Градској општини Палилула.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У УЛИЦИ ВОЈВОДЕ МИШИЋА

Вода на површини, потребан је ископ због оспособљавања сервисног вентила у улици Војводе Мишића, код броја 54а. Због поправке прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у делу улице Војводе Мишића.

ПОПРАВКА КВАРА НА МРАМОРСКОМ БРДУ

Вода на површини, потребан је ископ на Мраморском брду, преко пута “Фрикома“. Због замене прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати на простору насеља Мраморско брдо.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ БРАНКА МИЉКОВИЋА

Вода на површини, потребно је оспособљавање првог вентила у улици Бранка Миљковића, код броја 134. Планирана је поправка без затварања, али уколико буде неопходно, биће у прекиду водоснабдевање неких два сата на ширем простору, у околним улицама: Патриса Лумумбе, Насеровој, 27. Марта, Радоја Дакића, и у делу Бранка Миљковића.

ПРОДУЖЕТАК РАДОВА У СЕЛУ ДИВЉАНА

Настављају се радови у селу Дивљана. Током данашњих радова, неће бити прекида у водоснабдевању.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила: Видена Јовановића 44, Димитрија Туцовића бб, Милана Топлице 4а, Душана Тривунца 3а, село Суповац – Викенд насеље, Јована Бабунског 30, Николе Коперника 5, Милана Ракића 3, и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на поменутим локацијама.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.