ЈКП“НАИССУС“ РАДНО ОБЕЛЕЖАВА 86 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

ЈКП за водовод и канализацију „Наиссус“ Ниш ове године обележава 86. годишњицу рада и постојања. На Видовдан, један од највећих српских празника, далеке 1937. основан је Градски водовод, чиме је у Нишу почело организовано снабдевање квалитетном водом за пиће. Данас је ЈКП „Наиссус“ Ниш највеће јавно комунално предузеће за водоснабдевање и каналисање јужно од Београда, где као регионални систем свакодневно снабдева водом око 300.000 корисника на територији Града Ниша и Општина Бабушница, Бела Паланка и Дољевац.

– Радницима Наиссус-а честитам значајан датум, овај рођендан. Када кажемо 86-ти, видимо колико сте заправо стари, а ја бих рекла колико сте искусни и мудри. Ваша директорка је прва жена директорка. Волим да кажем да поштујем ту родну равноправност. Генерације које долазе и радници који раде сад у водоводу ће судити једнога дана да ли је жена на челу овако важног предузећа била добар руководилац или није. Али први пут се у историји нашега града и вашег предузећа дешава да две жене воде и град и предузеће. Ако ништа друго исписујемо историју – рекла је између осталог Градоначелница Града Ниша Драгана Сотировски.

– Желим да Вам се захвалим што сте одвојили своје време и посетили нас у овом дивном природном амбијенту, једном од најлепших изворишта, на изворишту Крупац. ЈКП“Наиссус“ данас слави 86. година постојања и рада – поред историјског осврта о постојању водовода, истакла је диреторка ЈКП“Наиссус“ Тамара Милић и додала –  Хоћу да се захвали м Градоначелници Ниша, председнику Скупштине града Ниша и свима присутнима али пре свега да се захвалим својим колегама. То су људи који овај систем водоснабдевања одржавају 24 часа и носе га на својим леђима. А то није лако и захтева много труда, одговорности и пожртвовања. Још једном им хвала и честитам им овај дан.

Руководство предузећа је на посебном састанку донело одлуке о награђивању најбољих радника поводом свечане 86-те годишњице. То су колеге:
Миле Илић – шеф смене Сектора производње и дистрибуције воде.
Александар Стевчић – багериста, руковаоц грађевинских машина 3т/ 50kw.
Миодраг Тасић – организатор посла одржавања водоводне мреже у приградским насељима.
Данијел Демировић – радник заштитног појаса.
Гордана Вукадиновић – водећи инжењер услова и сагласности и обједињене процедуре.
Иван Јовић – возач, руковаоц специјалног комбинованог возила.
Величковић Владица – радник на очитавању водомера.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *