АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Почетак лета и повишене температуре доводе до повећане поребе за водом. У таквим условима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како би сви корисници имали уредно водоснабдевање.

Молимо наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до смањеног притиска или краткотрајних прекида у снабдевању у рубним деловима града и сеоским подручјима. Апел посебно наглашавамо у термину од 18 до 22 сата када се бележи највеће повећање потрошње у водоводној мрежи.

Сва изворишта су стабилна, воде има довољно али систем није пројектован да у тренутку екстремне потрошње задовољи потребе код свих корисника, посебно оних у вишим деловима града.

Још једном упућујемо апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућио уредно водоснабдевање.