APEL ZA RACIONALNU POTROŠNJU VODE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Usled povećane temperature ovih dana, umnogome je povećana i potrošnja vode. U takvim uslovima JKP „Nissus“ Niš, apeluje na racionalnu potrošnju vode.

Ove nedelje beležimo stalno povećanje potrošnje, tako da je prethodnog dana u određenim delovima dana zabeleženo 1350 litara u sekundi, dok je presečno merena potrošnja u granicama 1050 do 1100 litara u sekundi.

Molimo naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za osnovne potrebe a nikako za zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila i drugo nekontrolisano trošenje. Apel posebno naglašavamo u terminu od 18 do 22 časa, kada nastaju velika istakanja. U situaciji ovako neracionalne potrošnje vode dolazi do smanjenog pritiska i kratkotrajnih prekida u snabdevanju na rubnim delovima grada.

Sva izvorišta su stabilna, vode ima dovoljno ali sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe kod svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada. Još jednom apel našim sugrađanima da racionalno koriste vodu kako bi JKP „Naissus“ Niš svim korisnicima garantovalo uredno vodosnabdevanje.

Ostale vesti