АНГАЖОВАЊЕ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ЈКП“НАИССУС“ НИШ

[et_pb_section fb_built=“1″ _builder_version=“3.29.3″][et_pb_row _builder_version=“3.29.3″][et_pb_column _builder_version=“3.29.3″ type=“4_4″][et_pb_text _builder_version=“3.29.3″ hover_enabled=“0″]

Овог преподнева, у просторијама ЈКП“Наиссус“, у улици Кнегиње Љубице 1/I oдржан је заједнички састанак особа са инвалидитетом, руководства предузећа ЈКП“Наиссус“ Ниш и новинара. Том приликом је 13 особа са инвалидитетом путем јавних радова примљено и ангажовано на 4 месеца у ЈКП“Наиссус“.

На основу јавног конкурса за организовано спровођење јавних радова на којима се ангажују незапослене особе са инвалидитетом у 2021. години, остварује се сарадња између Националне службе за запошљавање, Града Ниша и ЈКП“Наиссус“.

Новозапослени ће обављати административне послове, у правној, служби баждарнице и сектору трговине.

– Ми, као друштвено одговорно предузеће, и ја лично сматрам да особе са инвалидитетом могу да дају велики допринос и да то за вас није никакав ограничавајући фактор тако да ћемо остварити сарадњу на обострану корист. Ми смо обезбедили за све вас одговарајућа радна места, добићете своје радне задатке, сигуран сам да ћете да их обављате на квалитетан начин и ја вам стојим на располагању за сваку врсту дилеме и сваку врсту проблема на који наиђете, а ту су и моји сарадници на које можете да се ослоните, пре свих Јована Паравина, те тако добродошли и са срећом – напоменуо је у поздравном обраћању в.д. директора Горан Милосављевић.

Јавни радови на којима се ангажују незапослене особе са инвалидитетом, које су пријављене на евиденцији Националне службе за запошљавање, Филијала Ниш, реализује се у циљу очувања и унапређења радних способности, односно радно-социјалне интеграције особа са инвалидитетом на тржишту рада, као и остваривања одређеног друштвеног интереса.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=“3.29.3″][et_pb_column _builder_version=“3.29.3″ type=“4_4″][et_pb_gallery _builder_version=“3.29.3″ gallery_ids=“66271,66272,66273,66274,66275,66276,66277,66278″ posts_number=“8″ hover_enabled=“0″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.