ЗБОГ ПОПРАВКЕ МРЕЖЕ У ЂЕРДАПСКОЈ, ВИШЕ УЛИЦА БЕЗ ВОДЕ

Због поправке водоводне мреже у Ђердапској улици код броја 1, у прекиду је водоснабдевање до 15 сати у Ђердапској улици. Тренутно су без воде околне улице у делу насеља Дуваниште: Димитрија Драговића, Давида Пијаде, Насерова, Милана Мирчића, Филипа Филиповића, Николе Узуновића, Јелене Главашки, Јелке Радуловић, део Мајаковског, и још неке. Осим Ђердапске, у набројаним улицама вода се враћа до 13 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.