ЗАВРШЕТАК РАДОВА ДО 19 САТИ У УЛИЦИ МАРИНА ДРЖИЋА

Поправка оштећења на магистралном цевоводу и на водоводној мрежи (пречника 100mm), је у завршној фази, тако да домаћинства, која су на простору, од улице Сврљишког партизанског одреда до некадашње Електронске индустрије, воду на славинама очекују до 19 сати. Потпуна нормализација система водоснабдевања на простору магистралног цевовода, биће током ноћи или у јутарњим сатима. Напомена је да без обзира на то да су у питању велики кварови, екипе ЈКП“Наиссус“ су својим залагањем и техничким решењима обезбедиле стално водоснабдевање у свим зонама, тако да углавном имамо мањи број домаћинстава без воде или са отежаним водоснабдевањем.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.