ЗАХВАЛНИЦА ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ЦРВЕНИ КРСТ

Данас је одржана свечана седница у сали зграде Универзитета у Нишу, поводом 18 година постојања и рада Градске општине Црвени крст. Овом свечаном догађају поред осталих су присуствовали: Његово преосвештенство Владика нишки Арсеније, изасланица председника Републике Србије Александра Вучића – госпођа Верица Лазић, у име Градоначелнице Ниша Драгане Сотировски присуствовала је њена заменица Душица Давидовић, командант Копнене војске Републике Србије генерал – потпуковник Милосав Симовић, начелник Нишавског округа Петар Бабовић, Председник скупштине града Ниша Бобан Џунић и други.

Према речима председника проф. др Мирослава Милутиновића приоритет ове општине и у наредном периоду биће комунална инфраструктура, али и да се свим становницима обезбеди здрава пијаћа вода. Он је истакао да је активиран извор Пештер захваљујући којем се здравом пијаћом водом снабдева десет села, решен је проблем и три села која се снабдевају водом из изворишта Врело, биће решен проблем и Рујника, села које дуго није имало воду. Решен је проблем 80 кућа у селу Вртиште и насеља Шљака у којем је урађена комплетна инсталација. Када је проблем канализације у питању, један део је решен у Поповцу, биће решен, према речима председника општине и други, али то зависи од колектора у Медошевцу. Урађена је секундарна канализација у Чамурлији и у селу Хум.

У име руководства општине Црвени крст, председик проф. др Мирослав Милутиновић уручио је захвалницу за успешну сарадњу директору ЈКП“Наиссус“ Ниш, доктору филолошких наука Горану Милосављевићу.

Фото: Градски портал 018