У СУБОТУ 23.12.2023. И НЕДЕЉУ 24.12.2023. ПЛАНИРАЈУ СЕ ПОПРАВКЕ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ

ПЛАНИРАНИ РАДОВИ У КНЕЗ СЕЛУ   (субота 23.12.2023.)

Вода на површини, потребан је ископ у Кнез Селу, у улици Хајдук Вељковој, код аутобуске станице. У суботу 23.12.2023. год. због поправке водоводне мреже могућ је прекид водоснабдевања од 8 до 15 сати на простору Кнез Села.

ПЛАНИРАНА ИНЕРВЕНЦИЈА У НАСЕЉУ СУВИ ДО  (недеља 24.12.2023.)

Вода на површини, потребан је ископ у насељу Суви До, у улици Војислава Васје Станковића. У недељу 24.12.2023. год. због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улици Војислава Васје Станковића, али је могућ прекид и на простору Сувог Дола.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.