У ЧЕТВРТАК 30.12.2021.ГОД. НАСТАВАК РАДОВА У ПРИЈЕЗДИНОЈ УЛИЦИ

Квар на водоводној мрежи у Пријездиној улици није на
месту где је првобитно лоциран. Настављају се радови на идентификацији места
квара и остаје прекид у водоснабдевању до 14 сати на простору дела улице
Пријездине (до улице Јанка Веселиновића), део Учитељ Тасине, део Учитељ Милине
и део Рајићеве улице. Нови ископ и поправка се настављају у четвртак
30.12.2021. год. и биће у прекиду водоснабдевање од 9 до 15 сати, за претходно
наведене улице.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.