РАДОВИ НА УГЛУ УЛИЦА МАРИНА ДРЖИЋА И ГАЏИХАНСКЕ

У току су завршни радови на санирању хаварије на магистралном цевоводу на углу улица Марина Држића и Гаџиханске. Због сложеног квара у прекиду је водоснабдевање у више улица у делу Трошарине, према накадашњој Електронској индустрији. Без воде су улице: Жарка Јерковића, Марина Држића, Гаџинханска, Генерала Косте Нађа, Феликса Каница, Душничка, Ивана Косанчића, Јована Митића Ђорђа, Делијски вис, Ресавских јунака и још неке. Поправка квара завршиће се током поподнева, и због лаганог враћања воде у систем водоснабдевања, корисници у поменутим улицама могу да добију воду око 19 сати, а неке улице наредног дана до 12 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.