РАДОВИ, КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

КВАР НА ПРИКЉУЧНОЈ ВЕЗИ У УЛИЦИ НИКОЛЕ ПАШИЋА

Квар на прикључној вези у улици Николе Пашића код броја 49, потребно раскопавање. Због радова на поправци прикључне везе доћи ће до прекида водоснабдевања у улици Николе Пашића и Копитаревој. Због ових радова могућ је прекид и у околним улицама до 15 сати.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У НАСЕЉУ ПАСИ ПОЉАНА

Вода на улици, потребан ископ у насељу Паси Пољана, улица Франца Кафке код броја 10. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање у насељу Паси Пољана до 15 сати.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У СЕЛУ ГОРЊИ МАТЕЈЕВАЦ

Вода на површини, нужан ископ у селу Горњи Матејевац у улици Краља Александра код броја 7. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање у селу Горњи Матејевац до 15 сати.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У СЕЛУ СУПОВАЦ

Квар на водоводној мрежи у селу Суповац, викенд насеље Китице, потребно раскопавање. Због радова на поправци водоводне мреже доћи ће до прекида водоснабдевања у овом насељу до 15 сати.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправци првих вентила у селима: Чокот, Бубањ село, Доње Међурово, Суви До на више локација. Екипе ће вршити поправку првих вентила у насељу Никола Тесла, ул. Девет Југовића 11,и Заплањска 74. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.