РАДОВИ, КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У КОСОВСКОЈ УЛИЦИ

Вода на асфалту, нужан је ископ у Косовској улици, код броја 28. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Косовској, али је могућ прекид и у околним улицама: Штросмајеровој, Звечанској и Каменички вис.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У СЕЛУ ЈЕЛАШНИЦА

Квар на водоводној мрежи на локацији Јелашница – Ветерник, потребан је ископ. Због радова на магистралном цевоводу неће бити прекида у снабдевању водом.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ ТРУПАЛЕ

Вода на улици, потребан је ископ у селу Трупале, у улици Нишавској бб, код амбуланте. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Нишавској улици, али је могућ прекид и на простору села Трупале.

КВАР НА ПРИКЉУЧНОЈ ВЕЗИ У НИШКОЈ БАЊИ

Постоји примедба да је слаб притисак у мрежи, у Нишкој Бањи, у Железничкој улици. Због оспособљавања прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у поменутој Железничкој улици.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправци првих вентила у насељу Никола Тесла, у улицама: Четврти јул бр.3, Жарка и Јелене Јоковић 11, Нишкој 47 и 69, Малчанској 27. Поправке у шахтама планиране су и у улицама: Марије Бурсаћ 2а, Делијски вис 13, Цара Душана 73, Боже Дреничког 3, Булевар Светог Цара Константина 45, Ђорђа Јовановића 15, Марина Држића 112, Видена Јовановића 44 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.