РАДОВИ, КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Вода на улици, потребан ископ у насељу Девети Мај, у улицама Јастребачких Партизана код броја 8 и Топличког Партизанског Одреда код броја 145. Због поправке водоводне мреже доћи ће до прекида водоснабдевања у делу насеља Девети Мај до 15 сати.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У СЕЛУ БЕРЧИНАЦ

Квар на водоводној мрежи у селу Берчинац, потребан ископ. Због радова на поправци водоводне мреже доћи ће до прекида водоснабдевања до 15 сати у селу Берчинац.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У УЛИЦИ ДЕСАНКЕ МАКСИМОВИЋ

Квар на водоводној мрежи у улици Десанке Максимовић код броја 1, нужан ископ. Због радова на поправци водоводне мреже доћи ће до прекида водоснабдевања до 15 сати у улици Десанке Максимовић.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У КАБЛАРСКОЈ УЛИЦИ

Квар на водоводној мрежи у Кабларској улици, нужан ископ. Због радова на поправци водоводне мреже доћи ће до прекида водоснабдевања до 15 сати у Кабларској улици.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправци првих вентила у улицама: Кнеза Лазара 26, Боре Станковића 3, Душана Поповића 100, Чегарска 55 у Нишкој Бањи, Заплањска 74 у насељу Никола Тесла, Слободана Анђелковића 58а у Јелашници. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.