ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ ИЗМЕЂУ ЈКП“НАИССУС“ И СРЕДЊИХ СТРУЧНИХ ШКОЛА

После процеса акредитације и обуке инстуктора дошло смо до потписивања уговора између в.д. директора ЈКП“Наиссус“, Горана Милосављевића и директора средњих стручних школа ГТШ Неимар и Електротехничке школе Никола Тесла. Тема овог уговора је дуално образовање или учење кроз праксу што је од великог заначаја како за младе људе, тако и за Јавно комунално предузеће Наиссус. Ово је прва генерација деце која ће кроз дуално обазовање да добије професионално знање и да се у будућем периоду препоручи за одређена радна места у овом комуналном систему.

– Дуално образовање је права прилика за наше младе људе али је права прилика и за ЈКП“Наиссус“, као друштвено одговорно предузеће, и као предузеће које мисли на своју будућност. То се пре свега односи на нашу омладину, која ће се школовати управо за профиле који су нама потребни, ми мислимо и на ово предузеће које треба да има будућност у изградњи, а поред своје основне делатности одржавања и поред наравно дистрибуције воде. Изградња је врло битна, као један наш велики приход, искрено речено ми изградњом градимо мрежу за себе, коју после одржавамо, тако да ови млади људи ће добити једну праву прилику, да стекну право знање, у правој фирми и да се сутра овде запосле – нагласио је Горан Милосављевић, в.д.директора ЈКП“Наиссус“Ниш.

– Ово је прави пример добре праксе јер ученици могу да стекну знања која су практична, а везано за једно градско предузеће ЈКП“Наиссус“, у овом случају. Потписали смо уговор за по пет ученика за профиле електричар и електромонтер мреже и постројења. Јако смо захвални због могућности коју ће Електротехничка школа Никола Тесла имати, да кроз практичну наставу, коју има у школи, да добију могућност да уче кроз рад и у овом предузећу – истакао је Небојша Соколовић, директор Електротехничке школе Никола Тесла Ниш.

– Ово је велики догађај за нашу школу, после неколико година покушаја да покренемо процес дуалног образовања, најзад смо успели. Користим прилику да се захвалим ЈКП“Наиссус“ јер ова сарадња ће се одвијати на обострано задовољство. Имамо могућност да 5 ученика пошаљемо на праксу у једно велико комунално предузеће, тако да ће профил руковалац грађевинском механизацијом постати сталан потреба и зато ћемо на овај начин од првог септембра 2022. године, за ову генерацију ученика покренемо и овај процес, који ће омогућити да на један високо квалитетан начин похађају праксу – кратко је образложио Сретен Васић, директор Грађевинске техничке школе Неимар Ниш.