ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ДАНТЕОВОЈ УЛИЦИ

После вишегодишњих мука станара улице Дантеове и њихових молби за решавањем комуналних проблема, данас према налогу Града Ниша, са подршком општине Пантелеј, кренуло се у изградњу канализационе мреже. Предвиђена дужина мреже биће 199 метара, са пречником Æ300. Вредност планираних радова износи 1.768 579,00 дин. без пдв.

– Ово је велики корак напред, који смо у сарадњи са Градском општином Пантелеј покренули, и прави пример како заправо град, општина и суграђани могу да сарађују. Суграђани су се обратили Градској општини Пантелеј, Пантелеј са својим захтевом према Граду Нишу, и ми смо одлучили да овде урадимо канализацију, да решимо вишегодишњи проблем ових људи, нарочито је то било непријатно током лета, када су се фекалне воде изливале у оближњи поток. Ево од данас смо кренули са изградњом канализационе мреже, а што се тиче имовине, према проверама од наших људи из Управе за имовину да има десет сувласника улице, и то решимо наредних недеља, онда можемо да очекујемо у другој половини године или у наредној години да овим људима урадимо асфалтирану улицу. Тако ћемо део по део са улицама да решавамо имовину и да људима доводимо канализацију, водоводну мрежу и асфалт, и све оно што је неопходно у 21. веку – поред осталог је нагласила Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски.

– Ја пре свега морам да кажем да сам срећан, јер Град препознаје ЈКП“Наиссус“, као најбољег извођача радова, и поносан сам зато што смо за безмало 40 дана успели да отворимо, затворимо и отворимо друго градилиште, тако да очекујем да за недељу дана буде све готово. Овде радимо око 200 метара канализационе мреже, она иде на нешто већој дубини, тако да је то мало већи посао. Цеви су пречника Æ300, и то ће апсолутно да задовољи потребе ове улице. Надамо се даљем ширењу мреже у овом делу града, с обзиром да ови људи заиста дуго чекају канализациону мрежу, али кажем како Град Ниш буде водио политику и у ком се смеру буде стратешки развијао, ту ће бити ЈКП“Наиссус“, да као најбољи извођач радова за водоводну и канализациону мрежу обави свој део посла. Ви знате да је канализација наша рак рана, да је она подимезионисана, односно грађена за много мањи град, и да се последњих 30 до 40 година много мало улагало. У том смислу ми смо кренули са једним јаким пројектом превезивања и повезивања канализационе мреже, да урадимо оптимизацију, крећемо у пројекат израде студије одвођења атмосферских вода, тако да очекујем у наредних неколико година добијемо једно стратешко решење а не занатско решење на неколико места само – кратко је образложио в.д. директора ЈКП“Наиссус“Ниш.