ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ НОВЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У УЛИЦИ СТОЈАНА НОВАКОВИЋА

ЈКП “Наиссус” Ниш, према уговору који је потписан са Градом, почиње радове на изградњи нове водоводне мреже у улици Стојана Новаковића. На овај начин наставља се унапређење комуналне инфраструктуре на територији Града Ниш-а, овога пута у ужем градском језгру.

Уговорена дужина нове водоводне мреже у овој улици износи 244 метара, пречника 160 милиметара. Поред саме изградње, ЈКП “Наиссус” Ниш ће извршити превезивање нове мреже на постојећу комуналну инфраструктуру у Југ Богдановој, Јабланичкој, Катићевој и Дечанској улици. Такође, у склопу овог пројекта, на деоници од Југ Богданове до Дечанске улице, 21 постојећи прикључак ће бити повезан са новом водоводном мрежом, пружајући квалитетније водоснабдевање корисницима у овој улици.

Вредност радова на изградњи нове водоводне мреже износи осам милион динара, што јасно показује посвећеност Града Ниша у унапређењу инфраструктуре водоснабдевања.

Очекује се да ће радови бити завршени у року од 35 радних дана, што ће омогућити брзо и ефикасно повезивање корисника на нову водоводну мрежу. Ово представља изузетно компликоване и захтевне радове који ће се обавити у кратком року, на месту на коме већ постоји велики број подзених инсталација и друга комунална инфрастуктура.