POČELI RADOVI NA IZGRADNJI NOVE VODOVODNE MREŽE U ULICI STOJANA NOVAKOVIĆA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

JKP “Naissus” Niš, prema ugovoru koji je potpisan sa Gradom, počinje radove na izgradnji nove vodovodne mreže u ulici Stojana Novakovića. Na ovaj način nastavlja se unapređenje komunalne infrastrukture na teritoriji Grada Niš-a, ovoga puta u užem gradskom jezgru.

Ugovorena dužina nove vodovodne mreže u ovoj ulici iznosi 244 metara, prečnika 160 milimetara. Pored same izgradnje, JKP “Naissus” Niš će izvršiti prevezivanje nove mreže na postojeću komunalnu infrastrukturu u Jug Bogdanovoj, Jablaničkoj, Katićevoj i Dečanskoj ulici. Takođe, u sklopu ovog projekta, na deonici od Jug Bogdanove do Dečanske ulice, 21 postojeći priključak će biti povezan sa novom vodovodnom mrežom, pružajući kvalitetnije vodosnabdevanje korisnicima u ovoj ulici.

Vrednost radova na izgradnji nove vodovodne mreže iznosi osam milion dinara, što jasno pokazuje posvećenost Grada Niša u unapređenju infrastrukture vodosnabdevanja.

Očekuje se da će radovi biti završeni u roku od 35 radnih dana, što će omogućiti brzo i efikasno povezivanje korisnika na novu vodovodnu mrežu. Ovo predstavlja izuzetno komplikovane i zahtevne radove koji će se obaviti u kratkom roku, na mestu na kome već postoji veliki broj podzenih instalacija i druga komunalna infrastuktura.

Ostale vesti