ПЛАНИРАНИ РАДОВИ ЗА ВРЕМЕ НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА

ПЛАНИРАНИ РАДОВИ У СЕЛУ ПОПОВАЦ (СУБОТА 30.12.2023)

Вода на асфалту, планира се ископ у суботу 30.12.2023.год. у селу Поповац, у улици Војника Милована Јовановића код броја 32б. Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у поменутој улици али је могућ прекид у водоснабдевању и на простору села Поповац и Медошевац.

ПОПРАВКА КВАРА У ГОРЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ (НЕДЕЉА 31.12.2023)

Вода на површини, планира се ископ у недељу 31.12.2023. год. у насељу Требење у атару Горњег Матејевца. Због поправке прикључне везе, биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у насељу Требење али је могућ прекид у водоснабдевању и на простору Горњег Матејевца.

ИНТЕРВЕНЦИЈА НА МРЕЖИ У УЛИЦИ ЈОСИПА СЛАВЕНСКОГ (УТОРАК 02.01.2024)

Вода на површини, планира се ископ у уторак 02.01.2024 год. у улици Јосипа Славенског код броја 2.  Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улици Јосипа Славенског.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.