ОДЛАЖУ СЕ НАЈАВЉЕНИ РАДОВИ ЗА НЕДЕЉУ 18.06.2023. ГОД. У УЛИЦИ ВАЗДУХОПЛОВАЦА

Планирани радови на поправци водоводне мреже, померају се од четвртка за недељу 18.06.2023.год. на углу улица Булевар 12. Фебруара и Ваздухопловаца (код кружног тока). Због интервенције биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улици Ваздухопловаца са прилазима, на простору од компаније “Johnson Electric“ до компаније “Kemoimpex“. Без воде биће и улице: Чамурлијска, Јасенове воде, Топоничка, Трупалска, Миљковачка, Теслићка. Напомена је да за “НИС – Петрол“ остаје уредно водоснабдевање.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.