НИШКИ ВОДОВОД СПРЕМИО ЕКИПЕ ЗА ИНТЕРВЕНЦИЈЕ У СЛУЧАЈУ ЕКСТРЕМНИХ ПАДАВИНА

Због велике количине падавина најављених у поподневним сатима на територији целе земље, Служба одржавања канализационе мреже је у стању повећане приправности.

Према најавама РХМЗ-а, данас се очекује невреме са јаком кишом која у кратком времену доноси велике количине падавина. Иако је канализациона мрежа на територији града проходна а сливници очишћени, количина падавина у кратком року која је предвиђена за период од месец дана може на појединим локацијама да узрокује задржавања воде на улицама и саобраћајницама. Екипе нишког водовода, опремљене специјалним возилима, биће спремне да у случају велике количине падавина изађу на терен како би саобраћајнице у најкраћем року биле проходне.

У овој ситуацији поред редовних ангажују се и ванредне екипе ЈКП „Наиссус“ Ниш, које врше интервенције на критичним тачкама у граду: у Зетској улици, на Булевару Немањића, код кружног тока у ул. Војводи Мишића, тржном центру “Зона“,  у улици Сомборски булевар, у Чаиру, на Пантелеју, насељу Ратко Јовић, Брзом Броду, Леденој стени, Бубањској долини и неким улицама на Палилули: Здравке Вучковић, Васе Чарапића и другим. Екипе ће одмах са почетком невремена изаћи и интервенисаће на терену, како би се омогућило да вода брже отиче и да се улице што пре врате у редовно функционално стање.