КВАРОВИ ПО ШАХТАМА

ПОПРАВКЕ У КОВАНЛУЧКОЈ УЛИЦИ

Вода пуни шахте, потребне су интервенција у Кованлучкој улици,  бр. 17 и први прилаз бр. 89. Због поправке првих вентила могућ је краћи прекид водоснабдевања до 15 сати у делу Кованлучке улице и првом прилазу.

ИНТЕРВЕНЦИЈЕ У ЊЕГОШЕВОЈ УЛИЦИ

Вода у шахтама, потребне су интервенције у Његошевој улици, код бројева 58 и 61. Због оспособљавања првих вентила могућ је прекид водоснабдевања у краћем интервалу до 15 сати у делу Његошеве улице.

ПОПРАВКА У УЛИЦИ КАЛАЧ БРДО

Вода у шахти, потребна је интервенција у улици Калач брдо, код броја 26. Због поправке првог вентила могућ је прекид водоснабдевања у краћем времену до 15 сати у улици Калач брдо.

КВАР У ШАХТИ У МОСТАРСКОЈ УЛИЦИ

Вода у шахти, потребна је поправка у Мостарској улици, код броја 4. Због оспособљавања првог вентила могућ је прекид водоснабдевања у краћем периоду до 15 сати у Мостарској улици.

КВАР У ШАХТИ У УЛИЦИ БРАЋЕ ИГЊАТОВИЋ

Вода пуни шахт, потребно је оспособљавање првог вентила у улици Браће Игњатовић, код броја 11. Због поправке прикључка могућ је прекид водоснабдевања у краћем интервалу до 15 сати у делу улице Браће Игњатовић, где се обавља интервенција.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.