КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

КВАР НА МРЕЖИ У СЕЛУ ВЕЛЕ ПОЉЕ

Вода на површини, потребан је ископ у селу Веле Поље, у ул. Војника Дарка Бјелобрка. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у селу Веле Поље.

ИНТЕРВЕНЦИЈЕ НА МРЕЖИ У ГОРЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ

Вода на површини, потребна су два ископа у насељу Горњи Матејевац, у Водоводској улици, код броја 7 и Капетана Рашића бб. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у поменутим улицама, и могућ прекид на простору насеља Горњи Матејевац.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ СУПОВАЦ

Вода у дворишту,  потребан је ручни ископ у селу Суповац. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати на простору села Суповац.

КВАР НА МРЕЖИ У СЕЛУ ПОПОВАЦ

Вода на улици, потребан је ископ у селу Поповац, у улици Железничкој, код броја 47. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Железничкој улици, али је могућ прекид и на простору целог села.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ ГАБРОВАЦ

Вода на површини, потребна је интервенција у селу Габровац, у улици 22. Децембар, код броја7. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у поменутој улици, али је могућ прекид и на простору целог села.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У НИШКОЈ БАЊИ

По пријави корисника слаб је притисак и потребно је пронаћи тачно место квара и интервенисати у Нишкој Бањи, у улици Јована Поповића, код броја 39. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати за мањи број корисника који су пријавили ослабљен притисак.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се поправка прикључне везе у улици Томе Росандића. Због замене првог вентила биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Томе Росандића. Поправке у шахтама обављаће се претежно у улицама у центру: Радоја Домановића 6 и19, Војводе Мишића 4/2, Јована Ристића 32/б, Светозара Марковића 8, Миљковачка 2, Ратка Вукичевића 5-кафе“Чаир“ и у још неким. Због оспособљвања првих вентила могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ ПАНТЕЛЕЈ

Почети су радови на водоводној мрежи у Дубровачкој и улици Живорада Костића Моравца. Због интервенције у прекиду је водоснабдевање до 15 сати у Дубровачкој, Војвођанској, Живорада Костића Моравца, Колубарској, Ужичкој и делу Књажевачке.

ПОПРАВКА КВАРА НА МРЕЖИ У СЕЛУ СЕЧАНИЦА

Допуна саопштења за интервенцију у селу Сечаница, код друге аутобуске станице. Због поправке водоводне мреже у прекиду је водоснабдевање до 15 сати на простору целог села.

Служба за односе са јавношћу

ЈКП“Наиссус“ Ниш

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.