КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

НАСТАВАК РАДОВА НА ТОПОНИЧКОМ ПУТУ

Неопходан је наставак радова на Топоничком путу, код пумпне станице “Наис“. Због интервенције у машинском делу биће у прекиду водоснабдевање од 9 до 13 сати у делу Топоничког пута, на простору од Чамурлије до Горње Топонице.

РАДОВИ НА ВЕЗИ У УЛИЦИ СВЕТОЛИКА РАНКОВИЋА

У току су радови на вези у улици Светолика Ранковића. Због интервенције неће бити прекида у водоснабдевању.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ ДОЊА ТРНАВА

Вода на површини,потребна је интервенција у селу Доња Трнава, у ул. Љубисава Симића, код броја 5. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Љубисава Симића.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ ГАБРОВАЧКИ ПУТ

Настављају се радови од претходног дана у улици Габровачки пут II део бб. Због поправке прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у улици Габровачки пут II део, и селу Габровац.

ПОПРАВКЕ КВАРОВA НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на оспособљавању првих вентила у селима: Мезграја – у улицама: Маршала Тита, на више адреса, Коче Поповића; Доња Трнава; Нишка Бања – Царице Теодоре; насеље Бранка Бјеговића – на више адреса. Због радова могући су прекиди водоснабдевања до 15 сати на поменутим локацијама.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.