КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА НА МРЕЖИ У СЕЛУ ЈЕЛАШНИЦА

Вода на површини, нужан је ископ у селу Јелашница, у Седлинској улици, код броја 19. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Седлинској улици, али је могућ прекид и на простору села Јелашница.

ПОПРАВКА КВАРА У ЈЕРМЕНСКОЈ УЛИЦИ

Вода на површини, потребан је ископ у Миновом насељу, у Јерменској улици, код броја 33. Због поправке прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у овој и околним улицама: Анастаса Јовановића, Петра Аранђеловића.

КВАР НА ВЕЗИ У СЕЛУ ПОПОВАЦ

Вода на површини,  потребан је ископ у селу Поповац, у улици Милета Ђурђановића, код броја 20. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у истоименој улици, али је могућ прекид и на простору села Поповац.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У МИЛОША ЂУРИЋА

Настављају се радови у улици Милоша Ђурића, код броја 14. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Милоша Ђурића, али је могућ прекид и у околним улицама: Калач брдо, део Бубањске, део Танасија Михајловића Шпанца.

ПОПРАВКА КВАРА У ДОЊОЈ ТРНАВИ

Вода на улици, потребан је ископ у селу Доња Трнава, у улици Љубе Симића, код броја 6. Због поправке водоводне мреже могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати на простору села Доња Трнава.

КВАР НА ВЕЗИ У СЕЛУ СУПОВАЦ

Вода на површини, потребан је ископ у селу Суповац, код продавнице. Због поправке  квара на водоводној мрежи могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у овом селу и викенд насељу.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправци првих вентила у селу Трупале, на више адреса: Кардељева 17, Вождова 15, Београдска 5. Због интервенција могућ је прекид до 15 сати на простору села Трупале. Поправке у шахтама обављаће се и у селу Сечаница, селу Чокот – Мраморска 1, на Топоничком путу – на више адреса, Илије Бирчанина 43, Хиландарској 15а, Јована Ристића 32/б, Старине Новака 10, Страхињића Бана 4, Вожда Карађорђа 39, Радоша Јовановића Сеље 53, Казанџијско сокаче – 19, Милана Бакића 2, Боре Станковића 3, и у још неким. Због оспособљвања првих вентила могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.