КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

РАДОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У БУЛЕВАРУ СВЕТОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА (СОМБОРСКИ БУЛЕВАР)

Планирају се радови, јуче најављени на водоводној мрежи у Булевару светог Пантелејмона (стари назив Сомборски булевар). Због ове интервенције доћи ће до прекида у водоснабдевању на делу Булевара од раскрснице са Студеничком улицом до Матејевачког пута. Планирано време извођења радова је до 14 сати. Нормализација водоснабдевања се очекује по окончању радова.

ПОПРАВКА КВАРА У РАДОША ЈОВАНОВИЋА СЕЉЕ

Вода на улици, нужан је ископ у улици Радоша Јовановића Сеље, у прилазу код броја 10. Због поправки водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у првом прилазу, али је могућ прекид и на простору целе улице Радоша Јовановића Сеље.

РАДОВИ У СЕЛУ ГАБРОВАЦ

Радови на водоводној мрежи обављају се у селу Габровац, на повезивању у улици Генерала Драгољуба Станковића, код броја 6. Због интервенције могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у истоименој улици.

РАДОВИ У НАСЕЉУ БРАНКО БЈЕГОВИЋ

Радови на водоводној мрежи обављају се у насељу Бранко Бјеговић, на повезивању у улици Крајишкој, код броја 2. Због интервенције могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у истоименој улици.

НАСТАВАК РАДОВА У НИШКОЈ БАЊИ

Настављају се радови на превезивању прикључака у Нишкој Бањи, у улици Краљевића Марка. Због радова могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у истоименој улици.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ ТРУПАЛЕ

Вода на површини, потребан је ископ у селу Трупале, у улици Цара Лазара, код броја 83. Због поправке прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у улици Цара Лазара.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ БРАЋЕ ВУКСАНОВИЋА

Вода на површини, потребно је оспособљавање првог вентила у улици Браће Вуксановића, код броја 18. Због интервенције биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у истоименој улици.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправци првих вентила у селима: Вртиште – нема воде у ул. Др Миладина Илића 12, Чокот – Маршала Тита 7, Бубањ село – Маршала Тита 100. Поправке у шахтама радиће се и у насељу Девети мај, у ул. Топличког партизанског одреда, на више адреса. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.