КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

РАДОВИ НА МРЕЖИ НА УГЛУ КАЈМАКЧАЛАНСКЕ И ОХРИДСКЕ УЛИЦЕ

Вода на површини, потребан је ископ на углу Кајмакчаланске и Охридске улице. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у Кајмакчаланској и Охридској улици.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У НАСЕЉУ ЖЕНЕВА

Вода на улици, потребан је ископ у улици Булевар Св. Цара Константина код броја 215. Због поправке прикључне везе, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 часова у делу улице.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ ПАЛИЛУЛА

Вода на површини, неопходни су ископи у улицама Загорке Тошић код броја 23 и Јове Тошића код броја 1. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у наведеним улицама.

РАДОВИ НА ВЕЗИ У СЕЛУ ЈЕЛАШНИЦА

Вода пуни шахту, нужан је ископ у улици Николе Миљаничког код броја 22. Због поправке прикључне везе, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 часова у улици Николе Миљаничког.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у улици Милорада Вељковића Шпаје 13, Бабичког Одреда 24д, Габровачка 12,  у Кнез Селу – Сретена Малејевића 37 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 часова.

????????????????????????????????????

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.