КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

РАДОВИ НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ БРАНКО БЈЕГОВИЋ

Током дана обављаће се радови у Јадранској улици, у близини пасареле код аутопута. Због поправке водоводне мреже могућ је прекид у водоснабдевању до 15 часова на простору које напаја пумпна станица Наис: Чамурлијски пут, Чамурлија, Трупале, Вртиште, Топонички пут, Горња Топоница.

ПОПРАВКА МРЕЖЕ У СЕЛУ МЕДОШЕВАЦ

Вода са улицe отиче у шахту, потребно је раскопавање на улазу у село Медошевац испред моста у улици Ивана Милутиновића бб. Због поправке водоводне мреже могућ је прекид у водоснабдевању до 15 часова у селима Медошевац и Поповац.

ИНТЕРВЕНЦИЈА НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ СУВИ ДО

Вода цури на главном цевоводу, потребан је ископ у улици Маршала Тита бб, поред пруге. Због интервенције на водоводној мрежи, неће бити прекида у водоснабдевању.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ МИЉКОВАЦ

Током дана обављаће се радови на уградњи мерача протока у селу Миљковац код резервоара. Због радова на водоводној  мрежи, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 часова на простору села Миљковац.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ СЕЧАНИЦА

Након притужби да је слаб притисак у мрежи, обавиће се интервенција у селу Сечаница у улици Димитрија Давидовића. Због оспособљавања прикључне везе, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 часова на простору села Сечаница.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у улици Деспота Ђурђа 8, др Миленка Хаџића 37, у насељу Паси Пољана – 1300 каплара 12, Ђуре Јакшића 40,  Васе Чарапића 67, Бербатовачка 11, у насељу Горња Врежина – Матице Српске 33, у селу Габровац – Победе 80 – Нишавска 5 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

????????????????????????????????????

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.