КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА МРЕЖЕ У ГОРЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ

Вода на површини, нужан је ископ у насељу Горњи Матејевац у улици Краљевића Марка код броја 6. Због поправке водоводне мреже водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у улици Краљевића Марка али је могућ прекид на простору код школе и пумпне станице.

ПОПРАВКА ВЕЗЕ У ГОРЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ

У плану је друга интервенција у насељу Горњи Матејевац у Спортској улици код броја 6. Због поправке прикључне везе водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у Спортској улици.

ИНТЕРВЕНЦИЈА НА МРЕЖИ У ФРУШКОГОРСКОЈ УЛИЦИ

Вода на површини, нужан је ископ у Фрушкогорској улици код броја 8. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у Фрушкогорској улици али је могућ прекид и у околним улицама: Коларској, Јаворској, Бечејској и делу Борске улице.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ДЕЛУ ГАБРОВАЧКОГ ПУТА

Вода пуни шахте, потребни су ископи у улици Габровачки пут II део код бројева 3, 32 и 58е. Због поправке прикључних веза, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова на простору II дела Габровачког пута.

ПОПРАВКА МРЕЖЕ У СЕЛУ КРУПАЦ

Вода на улици, потребан је ископ у селу Крупац у главној улици. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова на простору села Крупац.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у насељу Паси Пољана – Григорија Ђака бб – Сердара Јола Пилетића 18, Јована Бабунског 2А, у селу Лалинац – Моравска 13, у улици Боривоја Гојковића 3, Ђорђа Благојевића Боре 3, у селу Горњи Матејевац – Бојина бб – Станоја Главаша 2, у селу Горња Топоница – Вука Караджића 6, у селу Трупале – Кардељева 10, на Мраморском Брду – „Фриком“ – ТД „Тимиком плекс“, у Кнез Селу – мајора Владана Микићевића 12/а, у селу Доње Међурово – Војислава Илића 12, у Нишкој Бањи – Цариградска 35, у Бубањ Селу – Маршала Тита 100, у селу Габровац – Нишавска 5, у селу Јелашница – бр. 20 – Рударска колонија, у насељу Суви До – Булевар Светог Цара Константина – „Кузман“ доо, у насељу Никола Тесла – Раде Кончара 27 – Нишка 47 и 69 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

????????????????????????????????????

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.