КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ ЛЕДЕНА СТЕНА

Вода на асфалту, потребан је ископ у насељу Ледена стена, у улици Корнелија Станковића код броја 3а. Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у поменутој улици.

ИНТЕРВЕНЦИЈА НА УГЛУ УЛИЦА МАВРОВСКЕ, КОТОРСКЕ И ДР ВОЈИСЛАВА ВУЧКОВИЋА

Вода цури из капе уличног затварача на тротоару, потребна су два ископа на углу Мавровске и Которске и Др Војислава Вучковића код броја 5. Због кварова на мрежи, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улицама Мавровској, Которској и Др Војислава Вучковића а могућ је прекид и у околним улицама: Пионирској и Виничкој.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ БРАНКО БЈЕГОВИЋ

У току су радови на превезивању новоизграђене на постојећу водоводну мрежу у насељу Бранко Бјеговић. Због интервенције биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улицама Мариборској, Народне медицине и Градскопољској.

ПОПРАВКА КВАРА У НИШКОЈ БАЊИ

Вода са улице пуни шахту, потребан је ископ у Нишкој Бањи у улици Видоја Јовановића код броја 39. Због поправке прикључне везе, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Видоја Јовановића.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у улицама: село Лалинац – Новоселска 14, село Мрамор – Мраморско брдо, насеље Девети мај – Подујевска 1, Саве Петровића 8, и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на поменутим локацијама.

????????????????????????????????????

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.