ДИРЕКТОР ЈКП „НАИССУС“ НИШ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У НАСЕЉУ ШЉАКА

ЈКП „Наиссус“ Ниш изводи радове на изградњи канализационе мреже у Ситничкој улици у насељу Шљака. Пројектована канализациона мрежа ће по окончању радова у овој улици бити уливена у постојећи колектор у Мердарској улици.

Дужина новоизграђене мреже за одвођење употребљених вода ће по окончању радова износити 91 метар, док је цео колектор грађен полагањем цеви унутрашњег пречника ИД 300 мм. Циљ изградње ове деонице је повезивање локације, на територији општине Црвени Крст, са постојећом канализационом мрежом у Мердарској улици и одвођење употребљених вода. На пројектованој канализационој мрежи је предвиђен одговарајући број ревизионих силаза као и могућност проласка телефонских и електро каблова. Предвиђена дубина канализационих цеви ће бити од 0.9 до 1.2 метара.

Директор ЈКП „Наиссус“ Ниш, Горан Милосављевић је приликом обиласка радова рекао да се Предузеће држи раније датог обећања да до 2025-те године у сваком насеље на територији града Ниша буде изграђена комунална инфраструктура за уредно водоснабдевање и одвођење употребљених вода. „Изградњом ове канализационе мреже планирано је прикључење 10 нових корисника на систем одвођења употребљених вода. Овај број није велики али је од великог значаја за кориснике који су до сада били без обезбеђеног прикључка на канализациону мрежу, док нас као Предузеће приближава датом обећању. За нас је ово у динамичком смислу, само наставак успешне 2022. године, када смо изградили рекордних седам километара водоводне и канализационе мреже, захваљујући пре свега доброј сарадњи са Градом, као и стручности и пуној професионалној посвећености запослених у Предузећу, објаснио је Милосављевић.

Радови на изградњи су започети 13.03. а завршетак радова планиран је за петак 17.03.2022. године. Вредност ових радова је 1,5 милиона динара.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.