КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

РАДОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ ГОРЊИ МАТЕЈЕВАЦ

Вода на асфалту, нужан је ископ на углу улица Обилићеве и Чегарске. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова на простору села Горњи Матејевац.

ДРУГА ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ ГОРЊИ МАТЕЈЕВАЦ

Вода са улице пуни шахту, потребан је ископ у улици Хајдук Вељковој код броја 43. Због поправке прикључне везе, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у поменутој улици али је могућ прекид и на простору села Горњи Матејевац.

ПОПРАВКА МРЕЖЕ У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Вода на површини, потребан је ископ у улици Топличког партизанског одреда код броја 141. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у делу улице Топличког партизанског одреда од ОШ „Десанка Максимовић“ до моста.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ ПРВА КУТИНА

Настављају се радови на углу улица Првокутинске и Бањски пут. Ров је ископан, наставља се поправка водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у поменутим улицама.

ПОПРАВКА ВЕЗЕ У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Вода пуни шахту, потребно је оспособљавање првог вентила у улици Симе Динића код броја 90. Због поправке прикључне везе, могућ је прекид у водоснабдевању у улици Симе Динића и околним улицама.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Потребна је замена првих вентила у селу Паљина – Царице Милице 124, у селу Кнежица – Шантићева 2. Због поправке прикључних веза, биће краћих прекида у водоснабдевању до 15 часова на наведеним локацијама.Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у улици Краљевића Марка 48, Здравке Вучковић 49/д, Бубањска долина 88, Слободана Пенезића Крцуна 3, у насељу Доњи Комрен – Драгољуба Ристића I прилаз 5, Требињска 103, Танасија Михајловића Шпанца 30, Чемерничка 41, Нова железничка колонија 13/II, Димитрија Туцовића бб, Ћурлинска 1, Боре Ђорђевића Кокана 13, Војводе Путника 8, Јустина Поповића 24, Косовке Девојке бб, Пантелејска 79, Марка Јовановића 22, Други српски устанак 24, Јадранска бб, Васе Чарапића прилаз II 28 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 часова.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.