ЗБОГ КВАРА НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У ЊЕГОШЕВОЈ УЛИЦИ БЕЗ ВОДЕ II ВИСИНСКА ЗОНА

Услед радова трећег лица дошло је до оштећења цевовода у Његошевој улици, код хотела“Тами резиденс“. Вода је затворена за II висинску зону, на простору од Његошеве улице (Дурмиторска, Слободана Пенезића Крцуна, Милоша Црњанског, Јована Дучића, Петра Коњевића, Милана Бакића, Солунска и друге), насеље Бубањ док има воде у резервоару (Бубањска, Бубањска долина, Милоша Обилића, Требињска), све до Миновог насеља (Петра Аранђеловића, Ћурлинска, Димитрија Леке, Стојана Андрића и друге), Паси Пољане и дела Ледене Стене. Због ископа и поправке водоводне мреже предвиђа се прекид водоснабдевања до 21 сат али је због сложеног квара могуће да нормализација у снабдевању водом потраје и дуже.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.