ЗБОГ КВАРА НА ЕЛЕКТРОМРЕЖИ БЕЗ ВОДЕ МРАМОРСКО БРДО

Након синоћње олује дошло је до квара на електромрежи и прекинут је рад пумпи, које обезбеђују водоснабдевање на простору Мраморског брда, Мраморског потока и села Александрово. Када ЕПС отклони квар и нормализује напајање електричном енергијом, у кратком року ће се стабилизовати снабдевање водом. До тада ауто-цистерна са пијаћом водом ће дежурати на овом простору до 24 сата. Уколико до наредног дана колеге из ЕПС-а не отклоне квар, ЈКП“Наиссус“ припрема ауто-цистерну за даље снабдевање водом за пиће.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.