ЗБОГ ХАВАРИЈЕ У ПРИЈЕЗДИНОЈ ВЕЋИ БРОЈ УЛИЦА БЕЗ ВОДЕ

Због најављених радова на водоводној мрежи у Пријездиној улици, у дворишту зграде „Швајцарија“, дошло је до прекида водоснабдевања у већем броју улица. Без воде је део Обреновићеве улице на потезу од Душанове до Пријездине, Улица Цара Душана на потезу од Обреновићеве до улице Косте Стаменковића која је такође једним делом без воде. Без воде су и улице Рајићева, Облачића Рада, Учитељ Тасина и улица Јанка Веселиновића.

Екипе су ангажоване на поправци овог сложеног квара а процена је да ће радови бити окончани до 15 сати када се очекује и нормализација водоснабдевања.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.