ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА УГЛУ УЛИЦА КЊАЖЕВАЧКЕ И ДР ПЕТРА ПЕТРОВИЋА

Завршена је интервенцоија на углу улица Књажевачке и Др Петра Петровића. Због лаганог упуштања воде стабилизација водоснабдевања се предвиђа до 18 сати, на простору од Књажевачке (хотел“Сврљижанка“), до Булевара Медијана (школа“Мика Антић“), и са друге стране до реке, ул. Николе Колета Рашића. То су улице: Др Петра Петровића, Савска, Нишавска, Бродарска, Свљишка, Кладовска, Праховска, Дели Јована, Др Драгутина Петковића, Станислава Биничког, Бетовенова, Црногорска, Војислава Илића Млађег, Милене Павловић Барили и друге.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.