У СРЕДУ 01.06.2022. ГОД. ЗБОГ РАДОВА НА МРЕЖИ БИЋЕ У ПРЕКИДУ ВОДОСНАБДЕВАЊЕ У II ВИСИНСКОЈ ЗОНИ

У среду 01.06.2022. год. услед неодложне интервенције на водоводној мрежи на углу улица Његошеве и Куршумлијске биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати на простору II висинске зоне, од улице Светолика Ранковића и надаље све улице у вишим деловима заједно са Бубњем (Његошева, Куршумлијска, Дурмиторска, Александра Петровића, Милоша Црњанског, Светислава Тргојевића, Јована Дучића, Калач брдо, Бубањска долина, Требињска и друге). Уколико радови потрају дуже од 4 сата могућ је прекид и у Миновом насељу, Бубањ селу и Паси Пољани. Потрудићемо се да обавимо неопходну интервенцију у што краћем року.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.