У НИШУ ЈЕ УРЕДНО И СИГУРНО СНАБДЕВАЊЕ ВОДОМ

Дошло је до хаварије из једног вагона, који се изврнуо код Пирота, и због цурења амонијака настало је узнемирење јавности. У току је интервенција на санирању хаварије надлежних служби а тим поводом директор нишког водовода др филолошких наука Горан Милосављевић је изјавио да снабдевање Града Ниша пијаћом водом није угрожено. Из предострожности је прекинуто захватање воде из реке Нишаве на изворишту Медијана али имамо довољне количине воде из других изворишта тако да је снабдевање водом уредно и безбедно. Током ноћи и јутра је вршена контрола реке Нишаве, и резултати показују да нема контаминације и повећане вредности амонијака. Настављамо сталну лабораторијску контролу реке Нишаве уз нове информације и још једном обавештење да је вода у нашем систему водоснабдевања сигурна и апсолутно безбедна за пиће.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.