РАДОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИД ВОДОСНАБДЕВАЊА У УЛИЦИ ВОЈВОДЕ ГОЈКА И ОКОЛНИМ УЛИЦАМА

Вода се извлачи из подрума због новог квара на водоводној мрежи у улици Војводе Гојка, код броја 48. Због интервенције биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у делу улице Војводе Гојка, на простору од Југ Богданове према улици Војводе Путника, затим у улици Јована Бабунског, улици Срђана Алексића(ранији назив Саве Ковачевића), делу Чарнојевићеве и делу улице Бранка Радичевића, од Чарнојевићеве до Његошеве улице.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.