РАДОВИ, КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

КВАР НА ПРИКЉУЧНОЈ ВЕЗИ У УЛИЦИ ЦАРА ДУШАНА

Квар на прикључној вези у улици Цара Душана код броја 126, нужан ископ. Због радова на поправци прикључне везе доћи ће до прекида водоснабдевања у овој улици до 15 сати.

КВАР НА ПРИКЉУЧНОЈ ВЕЗИ У УЛИЦИ СТРАХИЊЕ СИМОНОВИЋА

Квар на прикључној вези у улици Страхиње Симоновића код броја 11, потребан ископ. Због радова на поправци прикључне везе доћи ће до прекида водоснабдевања у овој улици до 15 сати.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У ГОРЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ

Квар на водоводној мрежи у улицама Водоводска код броја 7 и Краља Александра код броја 7, потребно раскопавање. Због радова на поправци водоводне мреже доћи ће до прекида водоснабдевања у овим улицама до 15 сати.

КВАР НА ПРИКЉУЧНОЈ ВЕЗИ У СУВОМ ДОЛУ

Квар на прикључној вези у Сувом Долу у улици Симе Јоцића код броја 40, потребан ископ. Због радова на поправци прикључне везе доћи ће до прекида водоснабдевања до 15 сати у овој улици.

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У СЕЛУ СУПОВАЦ

Квар на водоводној мрежи у селу Суповац, потребно раскопавање. Због радова на поправци водоводне мреже доћи ће до прекида водоснабдевања у овом селу до 15 сати.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправци првих вентила у улицама: Осмог марта 8, Владимира Ћоровића 30, Прибојска 95, Тихомира Бранковића Јоце 28 на више локација, Деспота Ђурђа 27, Пожаревачка 22,  Драгољуба Ристића 20, Рујничка 49, у селу Сечаница на више локација, Чокот Мраморска 1, Трупале на више локација. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.