ПРОВЕРА И ОСПОСОБЉАВАЊЕ ДЕЛА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СЕЛУ ПОПОВАЦ


У току је поступак дефектаже, на основу кога ће се израдити спецификација потребних радова да би се у коначном омогућило повезивање и функционалност дела претходно изграђене канализационе мреже у селу Поповац. Овај канализациони систем се налази у северозападној зони села Поповац, изграђиван је етапно, од стране више извођача и у следећој фази треба да буде повезан на Поповачки колектор.

Кренуло се са утврђивањем потребних радова за испитивање, чишћење и испирање шахти и канализационих цеви у улицама где је мрежа изграђена. Називи улица су из периода пројектовања: Јабланичка са прилазима, део Маршала Тита, 29. Новембар, 7 Јули, део Драгољуба Ђорђевића са прилазима, Бориса Кидрича (прилаз), Пољска и део Мила Ђурђановића. Ова секундарна канализациона мрежа чека да буде повезана на Поповачки колектор, у улицама Бориса Кидрича и Маршала Тита. Мрежа је пречника ID 300 милиметара, процењене дужине 4200 метара. Поред овога постоји могућност прикључења корисника на примарну канализациону мрежу изграђеног Поповачког колектора у улицама Бориса Кидрича и Маршала Тита. Овај колектор је пречника ID 500 милиметра, и његова оквирна дужина је 1600 метара. Поповачки колектор долази из правца радне зоне Север, силази и улива се у реку Нишаву, у висини Циганског кључа.  

Директор ЈКП“Наиссус“Ниш, Горан Милосављевић са сарадницима је обишао село Поповац, како би се обавиле консултације са представником за комунална питања из села Поповац, и утврдио оквир потребне спецификације за извођење предстојећих радова.

– Након обиласка канализационих пунктова утврдили смо да овај, већи део изграђене канализационе мреже у селу Поповац, након израде спецификације потребних радова треба да омогући основну функционалност и несметано коришћење за домаћинства у улицама где је мрежа урађена – истакао је в.д.директора ЈКП“Наиссус“Ниш, Горан Милосављевић.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *