ПРИЗНАЊЕ КОМАНДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ЈКП“НАИССУС“НИШКомандант Копнене војске, генерал пуковник Милосав Симовић уручио је захвалницу директору ЈКП“Наиссус“ Ниш, Горану Милосављевићу за сарадњу са Копненом војском Србије. Посебно је истакнут допринос у развијању и неговању патриотизма, родољубља, слободарског духа Српског народа и традиције славне Српске војске.

Генерал Симовић је том приликом гостима из нишког водовода, уприличио обилазак музеја Копнене војске и спомен собе, јединствен по приказу богате војне традиције и величине Српске војске и историје.

Захвалница је резултат досадашње одличне сарадње и уједно представља мотив за унапређење односа у будућем периоду. Изражавајући захвалност на организацији овог сусрета в.д. директор Горан Милосављевић упутио је позив команданту Копнене војске да са сарадницима посете ЈКП“Наиссус“као једно од највећих и најзначајнијих комуналних предузећа у овом делу Србије.


ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.