ПРИЗНАЊА НИШКОМ ВОДОВОДУ НА СВЕЧАНОЈ СЕДНИЦИ УДРУЖЕЊА ВОДОВОДА И КАНАЛИЗАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Десета седница Скупштине Удружења водовода и канализације Србије одржана је 17. новембра 2021. год. у хотелу “Holiday Inn“, у Београду. Својим присуством свечаност су увеличали Дарко Божић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Даница Ускоковић, помоћница Министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Стојановић, шеф Одсека за процену ризика од елементарних непогода Управе за управљање ризиком Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, др Срђан Лалић, директор и Тамара Перуновић Ћулић, помоћница директора Агенције за заштиту животне средине Министарства заштите животне средине, др Драгана Јовановић, шеф Одсека за безбедност воде за пиће и купалишта Центра за хигијену и хуману екологију Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ и други угледни гости.
„Наши чланови, предузећа водовода и канализације, снабдевају водом градове у којима живи око 60 посто становника Србије. Испоручују здравствено исправну воду за пиће и одводе отпадне воде непрекидно, дању, ноћу, у време празника“, рекла је, поред осталог, у оквиру извештаја о раду, Мирослава Херо-Гон, генерални секретар.“Данас одржавамо ову свечану седницу да бисмо се захвалили свима који су подржали наш рад“. После кратког радног дела, седница је настављена свечаном доделом признања. Поводом обележавања јубилеја, 10. годишњице рада, додељена су признања институцијама и појединцима са којима се успешно сарађивало у минулој деценији, као и својим члановима, предузећима водовода и канализације.
Поред других заслужних предузећа, у групи истакнутих лауреата нашло се и ЈКП“Наиссус“ Ниш, на челу са в.д. директором Гораном Милосављевићем. У име колектива признања су примили: Тамара Милић, Снежана Марковић, Александра Арсић и Милош Ђорђевић. Признања заслужнима је уручио Небојша Јаковљевић, председник Скупштине, директор крагујевачког водовода и члан Националне конференције за воде.