PRIZNANJA NIŠKOM VODOVODU NA SVEČANOJ SEDNICI UDRUŽENJA VODOVODA I KANALIZACIJE SRBIJE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Deseta sednica Skupštine Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije održana je 17. novembra 2021. god. u hotelu “Holiday Inn“, u Beogradu. Svojim prisustvom svečanost su uveličali Darko Božić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Danica Uskoković, pomoćnica Ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Stojanović, šef Odseka za procenu rizika od elementarnih nepogoda Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, dr Srđan Lalić, direktor i Tamara Perunović Ćulić, pomoćnica direktora Agencije za zaštitu životne sredine Ministarstva zaštite životne sredine, dr Dragana Jovanović, šef Odseka za bezbednost vode za piće i kupališta Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i drugi ugledni gosti.
„Naši članovi, preduzeća vodovoda i kanalizacije, snabdevaju vodom gradove u kojima živi oko 60 posto stanovnika Srbije. Isporučuju zdravstveno ispravnu vodu za piće i odvode otpadne vode neprekidno, danju, noću, u vreme praznika“, rekla je, pored ostalog, u okviru izveštaja o radu, Miroslava Hero-Gon, generalni sekretar.“Danas održavamo ovu svečanu sednicu da bismo se zahvalili svima koji su podržali naš rad“. Posle kratkog radnog dela, sednica je nastavljena svečanom dodelom priznanja. Povodom obeležavanja jubileja, 10. godišnjice rada, dodeljena su priznanja institucijama i pojedincima sa kojima se uspešno sarađivalo u minuloj deceniji, kao i svojim članovima, preduzećima vodovoda i kanalizacije.
Pored drugih zaslužnih preduzeća, u grupi istaknutih laureata našlo se i JKP“Naissus“ Niš, na čelu sa v.d. direktorom Goranom Milosavljevićem. U ime kolektiva priznanja su primili: Tamara Milić, Snežana Marković, Aleksandra Arsić i Miloš Đorđević. Priznanja zaslužnima je uručio Nebojša Jakovljević, predsednik Skupštine, direktor kragujevačkog vodovoda i član Nacionalne konferencije za vode.

Ostale vesti