ПРИЈЕМ МЛАДИХ ЉУДИ У ЈКП“НАИССУС“НИШ, НА ОСНОВУ ПРОЈЕКТА“МОЈА ПРВА ПЛАТА“

Програм Владе Републике Србије “Моја прва плата” спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије. Циљ Програма је да се подстакне оспособљавање младих за рад као и запошљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

Програм ,,Моја прва плата“ даје прилику младима да стекну своја прва радна искуства, знања и вештине којима се повећавају њихове могућности за запослење, док истовремено доприноси решавању проблема недостатка стручног кадра са којим се суочава послодавац.

Потписивање тројног уговора између Националне службе за запошљавање, кандидата и директора ЈКП“Наиссус“Ниш, Горана Милосављевића догодило се у присуству новинара на адреси у улици Кнегиње Љубице 1/I.

– Седморо младих перспективних људи почеће преко програма“Моја прва плата“ да ради у ЈКП“Наиссус“Ниш. Морам да се захвалим овом приликом Националној служби за запошљавање, као и свим министарствима који прате овај програм и који су нам омогућили да укључимо ове младе људе у заједничком интересу. Национална служба је препознала перспективу“Наиссус-а“, да може неке младе и перспективне људе да изведе на пут, да им да оруђе за рад, односно знање и могућност да сутра у својој каријери постигну што боље резултате. ЈКП“Наиссус“Ниш, као фирма која се шири и обухвата делатност која је најзначајнија за наше грађане увек има потребе за новим радницима и зато и надаље ћемо учетвовати у свим оваквим програмима – између осталог је истакао в.д.директора ЈКП“Наиссус“Ниш, Горан Милосављевић.

– Што се тиче статистичких података, тренутно смо обрадили негде око 30% лица, која су претходне године почела пројекат“Моја прва плата“. Завршило се негде септембра и октобра делимично, неки део уговора и још увек немамо потпуне податке али за сада је 30% остало и даље у радном односу код послодаваца, како у приватном, тако у јавном сектору, који су ангажовали лица по пројекту, рецимо Дом здравља је што се тиче јавног сектора сва лица оставио у радном односу – појаснила је Вања Стојковић, заменица директора Националне службе за запошљавање / Дирекције Ниш.

ЈКП“Наиссус“ Ниш као друштвено одговорно предузеће, укључило се сходно својим могућностима да инвестира у развој кадрова, да подмлади свој колектив, да унесе креативну и иновативну снагу и енергију у постојећој структури запослених.