POVEZIVANJE KANALIZACIONE MREŽE OD REZERVOARA VINIK II DO NASELJA PODVINIK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Počela je izgradnja kanalizacione mreže za upotrebljive vode od rezervoara Vinik II do naselja Podvinik. Ulivna šahta je u ulici Doktora Veselina Krajačića. Projektovana šahta će da se koristi i kao odvod iz preliva Vinik II do izgradnje posebnog voda, koji će evakuisati vode iz preliva a projektovana kanalizacija će da se koristi samo za otpadne vode.

– Prateći program Srbija 2020 – 2025, zaista želimo da i Niš do 2025-te godine ima brojna ako ne i sva naselja sa vodovodom i kanalizacijom. Iz tog razloga sarađujemo sa JKP“Naissus“, i njemu poveravamo posao za veliki broj naselja u samom gradu. Ovo je naselje koje će na ovaj način biti povezano takođe sa Gradskom opšinom Pantelej, iako se nalazi na teritoriji Gradske opštine Crveni krst, i gotovo da nema naselja gde se ne radi vodovod ili kanalizacija. U sklopu svega onoga što radimo sa Evropskom unijom, a to je ova fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, gde će četiri naša sela dobiti kanalizaciju, mislim da je ovo dobar način da se kanalizacionom mrežom, a naravno i vodovodnom mrežom koja sledi, povežu brojna naselja i da spremni dočekujemo sva naredna leta – pored ostalog je istakla gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

– Grad Niš je izdvojio 5 i po milona dinara sa pdv-om, za radove za izgradnju kanalizacione mreže koja će da poveže novi rezervoar na Viniku, Vinik II sa ovim delom naselja. To znači da ćemo taj rezervoar nakon 15 godina, kako je izgrađen staviti u funkciju, i novih 3000 kubika rezervoarskog prostora koji će dobiti Grad Niš. Najbolji izvođač je JKP“Naissus“ Niš i očekujemo da radovi budu gotovi za 35 radnih dana.

Ova kanalizaciona mreža služi za ispiranje rezervoara Vinik II. Na taj način kada budemo stavili u funkciju rezervoar Vinik II, moći ćemo da dobijemo nove količine vode za naselje Branko Bjegović, a u narednim fazama prema Toponičkom putu. To znači formiranje Druge visinske zone severozapad i rešavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdevanja za stanovnike iznad Toponičkog puta, naselja Delnice itd. Ovo je početak, prva faza je stavljanje rezervoara u funkciju, a on će obezbediti vodu za naselja na Toponičkom putu – kratko je zaključio direktor JKP“Naissus“ Goran Milosavljević dr filoloških nauka.

Ostale vesti