ПОПРАВКЕ ПРВИХ ВЕНТИЛА У ВИШЕ УЛИЦА

Вода пуни шахте, потребне су интервенције на оспособљавању првих вентила у улицама: Бованској 9 и 28, Филипа Филиповића 55, Мајаковског 67,Николе Узуновића 116, Ламартиновој 27, Трупалској 20, Брегалничкој 42, Ражањској 18, Блачкој 2, и још неким. Поправке у шахтама обављаће се у насељу Поповац, у улицама: Маршала Тита 40 и 78, Бориса Кидрича 35; у насељу Медошевац, у улицама: Парк пријатељства 5, Јована Недина 10/а, Светозара Марковића 13, Ђуке Динића 1. Због планираних радова могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у поменутим улицама, и насељима Поповац и Медошевац.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.